Nutri-Score е базираща се на научни данни система за етикетиране на хранителни продукти, разположена в предната част на опаковката, която позволява на потребителите да правят информирани хранителни избори.

Системата е разработена от френски учени от екипа за Изследвания на епидемиологията на храните. Скалата Nutri-Score посочва оценка на хранителната стойност на продукта от тъмнозелено А (продукти с висока хранителна стойност, които е добре да се консумират по-често или в по-голямо количество) до червено Е (продукти, които предвид по-голямото съдържание на нежелани съставки, трябва да се консумират по-рядко или в по-малко количество).

Nutri-Score взима под внимание както полезните съставки, така и тези, чиято консумация трябва да е ограничена като по този начин гарантира комплексна и балансирана оценка. Освен това се изчислява на базата на 100 г или 100 мл от продукта, което позволява директно сравнение на продуктите в категорията и между отделните категории храни.